5 уникални автомобили на всички времена

По какво избирате колата?! Критерии за избора на нов автомобил е дизайн, марка и модел, цвят или технически характеристики?! Оказва се, че красотата е субективна мярка, щом стане дум каза автомобили и въпреки това не са малко хората, които именно по нея съдят за бъдещата си кола. Не са малко онези, които са като опиянени от елегантните класически модели автомобили от 50-те; за други дизайна на автомобила може да се крие в технологичния напредък, една малка част от всички притежатели на МПС се насочват към това колата да им върши работа, да е практична и да не ги оставя на пътя. Тези собственици на автомобили надминават всякаква практичност, а при тях често се оказва и, че на такова возило ням място къде да оставиш дори чашата си за кафе.

Предлагаме ви списък с 10-те най-добри автомобили в историята, които по една или друга характеристика ще надминат очакванията ви или ще изпаднат от очакваната листа:

1. BMW 507 – и странно да звучи за най-хубава кола на всички времена класацията бележи тъкмо BMW. До днес има около 202 модела, а цената им достига забележителните 700 000 евро. Това е и автомобилът на Джеймс Бонд.

2. Jaguar E-Type – определена като „Това е най-красива кола за всички времена“. И това са думи не на кой да е, а на самият Енцо Ферари, през 1961. Тя е съчетание от елегантен дизайн, новаторства и много чудесна цена. От него са продадени около 70 000 бройки само през изминалите 1961 и до 1974.

3. Alfa Romeo 8C Competizione – това е легендата на Alfa 33 Stradale. Интересното е, че производителят й създава само 500 коли, от които цената достига щурата сума от 175 000 евро.

4. Citroen DS – това е творба на Фламинио Бертони и инженер Андре Лефебр. Създадена е през 1955 г. и до днес изумява света. Притежава футуристичен дизайн, въздушно съпротивление и уникален комфорт, в резултат на хидропневматичното окачване. Не случайно бележи класациите за най-хубава кола на времето и до днес.

5. Mercedes 300 SL – коя класация може да мине без творенията на Mercedes-Benz. Освен, че взема овациите на американци, през 1954 г. бива представен на дебют пред публиката с впечатляващите се повдигащи се врати, подобно на криле на чайка. Това е първият сериен автомобил и е оборудван турбо цилиндри и инжекцион. В резултат на нея, този не само красив и пленяващ автомобил, но и високоскоростен отбелязва главозамайващите 260 км/ч за онова време.